První Máj, lásky čas. Ale jen pro někoho

Poslední roky jsme se snažili redefinovat, co znamená krása. Že to není jenom 90-60-90. Mluvili jsme o tom, že všechna těla jsou krásná, dávali jsme na cover módních časopisů lidi s nadváhou, postižením, akné. Ale zapomněli jsme, že rozhodnutí o tom, kdo je fuckable dělá někdo jiný. Tech bros v Silicon Valley, kteří drží klíče od data-driven algoritmů dating apps. A teď na to dojíždí(me). 

K fascinaci incely mě přivedl meme účet Incel Pickup Lines na Twitteru a od té doby trávím přemýšlením nad touhle komunitou dost času. Logicky, chci napsat. Sex is no longer morally problematic or unproblematic: it is instead merely wanted or unwanted, upozorňuje oxfordská profesorka Amia Srinivasan a nemyslí tím jen konsent. Počet lidí, kteří by sex rádi měli, ale nemohou, v posledních letech roste. Více než čtvrtina dospělých neměla za poslední rok sex ani jednou. Tohle číslo se za deset let ztrojnásobilo. 

Jia Tolentino napsala před několika lety sérii rozhovorů s panici a pannami, kterým už bylo třicet a to, co se prolíná celým příběhem je zoufalství z toho, že nemají něco, co evidentně mají úplně všichni. 
Not having erotic capital, not being part of the sexual marketplace . . . that’s a serious thing in our world! I mean, practically everyone has sex, so what’s wrong with me?, vypráví tam dvaatřicetiletá Bette. 
Potkávám se s lidmi jako je Bette a říkám Ne všichni mají sex, právě naopak a cituji statistiky, o tom, že polovina vztahů je sexless. Ale to není o nic víc uklidňující než vědět, že akné má každý člověk v pubertě. I tak jsem ty pupínky při každém pohledu do zrcadla nenáviděla. 

It is a horrible thing to feel unwanted—invisible, inadequate, ineligible for the things that any person might hope for, píše Jia Tolentino v The New Yorker. A ještě horší je, když nám dojde, že na vině není smysl pro humor nebo špek na břiše, ale - jak je v mém newsletteru zvykem - zase technologie. 


#UselessfullFacts 

Fakta na začátek: 

  1. 20 % single mužů a žen má 50-60 % všeho sexu.

  2. Více než čtvrtina dospělých neměla za poslední rok sex ani jednou. Tohle číslo se za deset let ztrojnásobilo. 

  3. Až polovina vztahů je sexless

  4. 6 z 10 mladých mužů je single. 

  5. 78 % uživatelů Tinderu jsou muži. 

  6. 60 % lidí se cítilo osamoceně už před pandemií. 

  7. 1/3 Američanů žije sama. Evropskou zemí s nejvyšším počtem single domácností je bohaté Švédsko: v 58 % domácností žije jen jeden člověk. 

  8. Polovina lidí je nespokojená se svým sexuálním životem. 

  9. 3/4 mladých lidí využívají dating apps. 

  10. Většinu trhu dating apps spadá pod jediného hráče: Match.com. Patří jim třeba Tinder, Match.com, OkCupid, Hinge, PlentyOfFish nebo OurTime. 

Čtete to a začínáte vidět časovanou bombu. Já taky. 


Incel je zkratka pro Involuntarily Celibate. Pro ženy se používá termín Femcel. Podle oficiální definice jsou to lidé, kteří neměli posledního půl roku sex, přestože by o něj měli zájem. Ale častěji se tohle označení používá pro radikalizované frustrované mladé muže, většinou panice. 
Ironií osudu je, že s termínem incel přišla v 1990s Kanaďanka, která založila peer support forum for people who wanted a sexual relationship but were unable to find a partner. Mělo být bezpečným ostrůvkem pozitivity. Velmi rychle se všechno zvrtlo (3).  
Aktivita na incel fórech je aktuálně 8x vyšší než v roce 2016. A hlavně radikálnější. Guardian uvádí, že denně tam přibyde 1000+ výzev k násilí. I proto americká tajná služba vydala report dedikovaný právě incelům, kde varuje před vzrůstem terorismu, který je spojený právě s touto komunitou. A neříká to náhodou: filosofie incel hnutí už teď stojí za desítkami vražd. Obvykle žen.   
Přestože vraždy jsou extrémní příklad, tak stalking, sexuální obtěžování, nebo agrese vůči ženám jsou mezi incely na denním pořádku. Pro příklady není třeba chodit daleko. Samozvaný mluvčí incelů Jack Peterson svojí bývalou dívku stalkoval, vloupal se jí do emailu, ale i zveřejnil revenge porn. Vysvětlení? Už s ním nechtěla mít sex.   
Společně s incely jsou slyšet i Bojovníci za práva mužů (MRAs), nebo sdružení jako Men Going Their Own Way (MGTOW). Jejich cílem se buď se žen kompletně zbavit (MGTOW), přinutit k submisi a/nebo se jim násilně pomstít za všechna příkoří (MRAs). Ale dopravdy jsou pro všechny takové komunity ženy pure and utter evil, who have no thoughts or feelings and should be seen as the malevolent creatures they truly are.
Radikální incelové nechtějí sex samotný, ale nadvládu nad ženami, kde sex je důkazem toho, že mají navrch. Typický vzkaz na incel fóru to shrnuje: Society has become a place for worship of females and it’s so fucking wrong, they’re not Gods they are just a fucking cum-dumpster. 


Hmm, to je trochu daleko od toho, že je na Tinderu víc kluků než holek, ne? Ne tak docela.

Věta "Na dating apps se aktuálně seznamuje skoro polovina populace a 3/4 mladých lidí" zní nevinně než vám dojde, že
1) jejich algoritmy nefandí průměru - vytahují vás do popředí podle fyzické atraktivity (čti: popularity) a / nebo kolik peněz jim platíte. 
2) 78 % uživatelů Tinderu jsou muži. 
3) třetina uživatelů Tinderu je ženatá / vdaná. A jen 54 % sebe sama klasifikuje jako single. 
4) ženy dají like jen 5 % mužům, které na Tinderu potkají, muži dají like 53 % žen. 
5) uživatelé Badoo otevřou aplikaci 10x denně, celkem na ní stráví 90 minut denně. 

Výsledkem je, že na Tinderu top 20 % mužů vybírá z 78 % žen a na zbývajících 80 % mužů tak zbyde pouze 22 % žen. Navíc Majitelé dating apps vás nechtějí vidět zadané tak moc jak byste si přáli, protože by ztratili zákazníka, vysvětluje v podcastu Land of Giants datová inženýrka, kterou si Match.com najal na optimalizaci (10). Ale není kam uniknout, když velká část trhu dating apps spadá pod jediného hráče. 

Match rate 0,6 %

​Match rate průměrného muže na Tinderu je 0,6 %, oproti 10,5 % pro ženy. Tahle detailní analýza ukazuje match rate 1.75 %, pokud vypadáte velmi dobře, žijete ve velkém městě a chcete matchovat věkovou skupinu, která je často single. Výsledkem je, že průměrný muž musí během dvou měsíců swipnout 6000x než půjde na jediné rande. Analýza kluka s match rate 1,75 % ukazuje, že aby šel během čtyř měsíců na tři rande, musel swipnout 16,561x. 

Navíc graf níže ukazuje, že muži, co jsou mezi nejméně úspěšnými 10 % uživateli nedostávají matche skoro žádné. (Nejen) incelovská fóra tak mluví o několika týdnech / měsících bez matche (a tím pádem ani rande). Což je při průměrném čase 90 minut denně v aplikaci brutální K.O. na sebevědomí. 
Přestože "hodný normální kluci" dnes vidí nepoměrně více žen v porovnání s dobami, na které vzpomínají jejich "proč-ještě-nemáš-holku" rodiče, šance na seznámení je nižší. Na první pohled jsou tisíce žen jeden swipe daleko, ale doopravdy jsou jeden match daleko. A to je propastný rozdíl. 

Fuckability

Oxfordská profesorka Amia Srinivasan v knize Right to Sex rozebírá, co znamená dnes být fuckable (2). Na první pohled to jsou všichni lidé, ale na druhou stranu při pohledu do mainstreamu (a do dating apps algoritmů) zjistíte, že fuckable lidí je vlastně docela málo. 

Consider the supreme fuckability of ‘hot blonde sluts’ and East Asian women, the comparative unfuckability of black women and Asian men, the fetishisation and fear of black male sexuality, the sexual disgust expressed towards disabled, trans and fat bodies. 
Unfuckable jsou lidé s nadváhou, či podváhou. Lidé s postižením. Asiaté, černošky. Starší lidé. Chudší lidé. Lidé s pleší, akné, atd. Seznam lidí, co nemá na seznamovacím trhu velké šance už před prvním rande je nekonečný. Srinivasan připomíná experiment, kdy si Asiat a běloch vyměnili profily na seznamovací aplikaci pro gaye Grindr - a jejich šance skórovat se změnila v přímém úměru. 

Je to ironie, že veškeré rady o tom, jak si najít partnera mluví o osobnosti, a přitom svět algoritmů (a kulturní politiky) vás odsoudí k ústupu do tábora, který věří, že vzhled (a postavení) jsou až na prvním místě. (1) Mimochodem: i proto jsme se naučili fuckability fejkovat. 90 % mladých žen by nepostovalo selfie bez úprav a 64 % uživatelů TikToku používá AR filtry. 

Svět, kde holku má jenom Brad Pitt 

Dělala jsem si rok a půl zpátky rešerši nad typologií mužů, kteří se na dating apps dají potkat, a opisovala si reálné věty, které jsem našla v jejich bio. A frustrace byla všudypřítomná: 

  • Existují ještě fajn holky nebo tu jsou samý zlatokopky, co jenom sbírají sledující na Instagram? Prostitutky ať mi tu nepíší.

  • Asi poslední gentleman, co by raději jel do přírody než šel do klubu.

  • Tohle je poslední pokus než to tu zase smažu. 

  • Nemám Premium ani Ferrari, tak asi nemám šanci. 

Čtu rozhovory s muži, kteří sami sebe definují jako incely a všichni narazili na limity seznamování a vztahů v dnešní době. To je pak dovedlo na online fóra, která jen potvrdila pocit osamocení a bezvýchodnosti. 

They go to message boards out of loneliness. What they find is a group of angry men pushing the idea that they have lost the genetic lottery, and there's almost nothing they can do about it, píše BBC. Ve světě incelů buď máte 190 cm, sixpack a nebo vůbec nic / nikoho. 
Twitter účet Incel Pickup Lines (IPL) je plný monologů mužů, kteří už přestali věřit v to, že existuje cesta ven (a na rande). Tak tu možnost už předem zavrhnou. V popisku na Tinderu devalvují svoji hodnotu ( Nemám Premium ani Ferrari, tak asi nemám šanci ), stejně jako se shodí během první věty po matchi ( To byl asi omyl, že jsme se matchli haha ). 
Po tahle okouzlujících otvírácích přichází další (nevyhnutelné) odmítnutí, které jen přilévá další olej do vařícího kotle naštvání na svět. Proto se incelové po několika měsících zoufalství na Tinderu během dvou vět dostanou od roztomilého pomrknutí až k You're a stupid bitch like all of you. Nebo už rovnou agresivně konverzací začínají.  


Chad + Stacy = VSL

V hlavě incelů (atraktivní) ženy sex mají, ale s Chadem. Chad je prototyp úspěšného playboye, za kterým ženy zaslepeně táhnou a pak si nevšímají "hodných kluků". Mnoho konverzací na IPL se točí kolem toho, že dívka neodpovídá, protože je určitě zrovna teď v posteli s Chadem. Mimochodem: Incelové nemají nepravdu. The top 20% most promiscuous men account for about 60% of male sexual partnerings, vysvětluje IFS. 
Ženy jsou tak v incelovské mytologii méně inteligentní tvorové, kteří se nechají utáhnout jen na Chadův biceps. Incelové atraktivním dívkám přezdívají Stacy a jsou to pro ně manipulativní zlatokopky, co jen touží po penězích a pozornosti. Důkazy, že ženy zajímá jen sixpack sbírají incelové díky Chadfishingu. Na dating apps si tvoří profily s falešnými fotkami a fascinovaně sledují, jak velký rozdíl udělá ostře řezaná brada. 
33 new matches! It feels so horrible this experiment, every time my phone vibrates with a new match I get anxiety because I know they just want Chad, and keep in mind I have been using Tinder and Hot or Not dating apps for several years and this Chad got more matches and likes in less than 24 hours than I got in years to make matters worse I am not repulsive I am not a 2/10 subhuman I have been rated to be a 5-6/10 even some said 7/10 and I have NEVER experienced what Chad got! NEVER!!! And the two first girls who text him ask for sex and these girls were hot! I have never got matches with girls this hot before and now ALL the matches are 7+/10 hotties even some 9/10 it´s not fair., píše uživatel Incels.is.

To potvzuje jejich black pill teorii (5). Ta vychází z matrixovské metafory o pravdě, kterou jakmile jednou objevíte, není už cesta zpět. Axiomem konverzace tady je "fakt", že to jak vypadáte určuje všechno. Ženy mají zájem pouze o velmi atraktivní muže a pokud tohle nesplňujete, vaší jedinou šancí je pouze násilí nebo sebevražda (11). 
Jak jste úspěšní, nebo kde bydlíte není tak důležité jako to, jak vypadá váš obličej. (Tělo musíte namakat, ve chvíli, kdy váš obličej není úplně 100%.) Proto jsou incelové často posedlí tzv looksmaxxing - radikálními vylepšeními vzhledu ve snaze dosáhnout midface ratio. Od mewing (změny pozice jazyku v ústech), přes plastiky až po údery kladivem do obličeje. To vše ve snaze vytvořit si ostrou bradu. Součástí looksmaxxing videí bývají i triky na sebevědomí nebo konverzaci, které se naučili od Pick-up artists (PUAs). I když v nepoměru k množství návodů pro vylepšení vlastního obličeje / těla. 

Stačí být sám sebou a holky se pohrnou 
Incelové nemají sex, i protože často nejsou schopni vést konverzaci, která by je k němu mohla dovést. A mnohokrát ne vlastní chybou: 26 % uživatelů webu Incels.co o sobě tvrdí, že jsou autisté. I proto pro ně nefungují mainstreamové randící rady typu Buď sám sebou a vztah automaticky přijde. 
Tak jediný, kdo jim případně podává pomocnou ruku jsou budˇ radikální komunity jako MGTOW nebo MRA, nebo stejně misogyní (ale velmi strukturovaní a analytičtí) Pick-up artists. Muži, kteří z balení holek udělali RPG videohru s questy, co tě posouvají do dalšího levelu (a do postele). Pick-up artist je expert na svádění, který v mytologii hnutí klátí ženy jak na běžícím páse. Interakce s ženami jsou pro něj jen záminkou pro sex a ultimátním KPI je co největší číslo (4).

Tohle hnutí dostala do mainstreamu v roce 2005 kniha The Game, kterou napsal bývalý redaktor Rolling Stone. A přestože kniha končí zamyšlením, že lásku svého života potkal přestože využíval PUA techniky, stala se kultem, díky kterému kluci na diskotékách vytahují zábavné pickup lines, sirky s ulomenými hlavičkami, dotazníky a lak na nehty. A také cílený negging: techniku, která tvrdí, že když ženu ignorujete a ponižujete, bude se o to víc snažit, aby se vám zalíbila.   
Dneska je to industry, kterou proteče 100 milionů dolarů ročně. Kurz za 700 liber slibuje, že se stanete expertem na the art of attracting the women you truly want. A tam se dostáváme k tomu, že incelové nechtějí ledajaké ženy, ale jen ty nejpřitažlivější. Ultimátní ambicí v The Game nebylo sbalit jakoukoliv holku, ale žít se dvěma zrzavými bisexuálními striptérkami in their early 20s
Je to ironie, na kterou naráží Femcels - ženy, které jsou v nedobrovolném celibátu. Incelové touží pouze po velmi atraktivních ženách, ne po jakékoliv ženě. Proto (některé) Femcels svoje úspory vráží do plastik a make-upu v naději, že, jim to pomůže skórovat. Mimochodem, myslím, že pomůže - protože když jsem si projížděla, jak vypadají podle incelů femcels, vypadají jako většina mých kamarádek bez make-upu a kontaktních čoček.

Nice guys TM
Sliby, které provází PUAs pro mnoho incelů nefungují. Radikální incelové jako Elliot Rodger, který v roce 2014 zabil sedm lidí, včetně sebe, se scházeli na fórech jako je PUAhate.com, kde incelové shazovali právě snahu jakkoliv ženám vycházet vstříc. Sám Rodger v 141 stránkovém manifestu, které zveřejnil těsně před masakrem, píše, že nehledá svět, kde se o ženy uchází, ale kde se ho bojí. Přestože sám sebe popisuje jako perfektního gentlemena. 
Radikální incelové chápou, že PUAs mohou být u žen úspěšní, ale to je zase jen dostává do kategorie Chad. V pokročilé incelovské mytologii není tak těžké skórovat jednou, protože ženy jsou sluts, ale čím vážněji a lépe to s nimi myslíte, tím více vás odhánějí a pohrdají vámi. Proto sami sebe nazývají "hodnými kluky" a nechápou svůj neúspěch na dating market.  
Právě kvůli tomu, že ženy jsou sluts, které mohou za to, že incelové jsou incely, nejsou ultimátním snem incelů Stacys, ale krásné, submisivní, nefeministické a hlavně nepoužité velmi mladé dětsky vypadající dívky, které ještě nejezdili na cock-carousel. O starších ženách říkají incelové, že jsou milkmired (prošlé mléko). 

Cesta z unfuckability a zase zpátky
Pokud se ženy cítí neúspěšné na randícím trhu, viní z toho sebe a vydávají se na cestu cvičení, make-upu a plastik. Pokud se muži cítí neúspěšní na randícím trhu, obviňují ... ženy. A to je (v lepším) případě dovede do spárů lidí jako je Andrew Tate. 
Vracím se zpátky k tomu, co jsem psala výše:
1) Na dating apps se aktuálně seznamuje skoro polovina populace. V nepoměru muži / ženy, který na nich panuje a s algoritmy, které vás matchují na základě fyzické atraktivity / popularity, je snadné říct si, že "hodný normální kluci" nemají šanci. A doopravdy mají oproti reálném světu úplně jinou výchozí pozici. 
2) 6 z 10 mladých mužů je single. 
3) 20 % lidí má 50-60 % všeho sexu. 
Výsledkem je, že incelovská / mysogyní filosofie není kompletně mimo mainstream. Právě naopak. Jordan Peterson (u staršího publika) (8) nebo Andrew Tate (u mladších chlapců) brnkají na strunu utlačovaných mužů ve woke girlboss společnosti, kteří si musí vzít zpět, co jim patří. Včetně sexu. 
The men who are attracted to Peterson’s ideas seem to have a profound sense that their dominant role in society is coming to an end, and that feminist postmodernism is the primary agent of this loss of privileged status. 

Podle Petersona přirozeným řádem věcí mužská dominance nad ženami - men are the competent, powerful and naturally dominant gender — the order — and women are the emotional and less competent one — the chaos. A ženy, které proti tomuto uspořádání rebelují, se snaží zničit správný řád světa a znemožňují mužům najít si v dnešním světě partnerku. 
Incel Alek Minassian zabil v Torontu zabil jedenáct lidí a Peterson z toho viní ... ženy: He was angry at God because women were rejecting him. A během debaty na YouTube incelskou agresi obhajuje jako pochopitelnou: When women get scarce, men get violent. 

Běží mi mráz po zádech, protože je to přesně ten narativ, který naznačuje, že si žena za znásilnění může sama, když měla krátkou sukni. Narativ, který říká, že si žena facku zaslouží, když muže rozčílila. Narativ, který říká, že je v pořádku pomstít se ženě/ám, které vás odmítly. 
JP dnes sleduje na Twitteru přes 4 miliony lidí, včetně nadšeného Elona Muska, AT skoro 7 milionů. Na YouTube JP odebírá skoro 7 milionů lidí, AT měl na Instagramu 4,5 milionu followers a na TikToku si ho vyhledalo 22 milionů lidí. Knihu JP si koupilo 5 milionů lidí, Hustler's University AT dnes studuje skoro čtvrt milionu lidí, ale kurzů nabízí mnohem více. 
Tahle čísla ukazují, jak univerzálně atraktivní je příběh který vypráví. Když New Yorker popisuje, kdo sleduje Andrewa Tatea, doopravdy mluví o frustrovaných mužích bez ohledu na věk, rasu nebo vyznání. 
His fan base lived all over the English-speaking world, and it seemed to defy race, class, and religion. Tate appealed to the rural American pro-gun constituencies and to the anti-vaxx, anti-mask communities; he appealed to schoolboys in Sydney and working-class immigrants in the U.K., to young rideshare drivers and to jet-setting tech bros. (9)
Všechny seberozvojové akademie, které AT a JP provozují, cílí na muže, nabízí cestu ven z unfuckability. Už za $ 29,95 slibují lepší budoucnostNabízí možnost si vydělat, nabouchat svaly a změnit mindset. A tím se etablovat. Looksmaxxovat. Dostat se mezi 20 % mužů, co mají 50-60 % všeho sexu. Stát se Chadem.
A pomáhají jim obvinit ostatní z toho, že jsou teď unfuckabie in the first place. A vyhlásit jim válku.  

Slap choke fuck bitch
První porno vidí děti obvykle mezi 8 až 11 lety. A tuším, že potkají to, co já, když otevřu Pornhub v anonymním okně. Tvrdé, násilné a ponižující scény jsou tady industry standart. Pro běžnější / realističtější sex si ironicky musíte zajít do kategorie specifických kinks, často navíc v sekci určené pro ženy (7).  
Muži si na homepage Pornhubu vybírají mezi sex-hungry hot blonde sluts’ and East Asian women, které vyškolí svým velkým nepřemožitelným penisem. Ženy jsou tu primárně objekty, které připomínají Stacys, které touží jen po penězích (fake taxi), nebo pozornosti (step dad). 
Všichni ví, že porno je jenom fantazie, koulíte očima nad předchozími řádky. Je, pokud jste už sex (vícekrát) měli a víte, že porno s realitou nemá tolik společného. Jenže: 
V době, kdy končí univerzitu nemělo 20 % mladých Američanů nikdy sex. WSJ dokonce reportuje, že 27 % mužů pod 30 let nikdy nemělo sex. 
V Japonsku je mezi 18-39 let 25 % paniců. A pokud vezmeme ty, co ještě nejsou v manželství, vyšplhá číslo až na 42 %. 
Když nejúspěšnější Tateova videa mluví o ženách jako o věci, kterou je potřeba potrestat, ponížit a zkrotit, mladí panicové mu díky Pornhubu rozumí. Když Andrew Tate vypráví, že by tu dívku vyškolil, kývají v souhlasu. Protože tak se muži, co skórují, k ženám chovají. Protože tak jediní muži, co s nimi o sexu v té době mluví, tak o sexu mluví. 
A tak když potom narazí na narativ incelských komunit, není to nic neznámého. Proto má Incels.co tak skvělý konverzní poměr. 
Navíc je to přesně tento vzor, který je do incelských komunit spolehlivě dovede. Pokud jsou všechny ženy sex-hungry sluts, které postřebují vyškolit velkým nepřemožitelným penisem, tak je logické, že konverzaci začínají mladí muži dick pickem a větou You complete fucking slut. A jenom v mém světě je jasné, že tudy cesta k orgasmu nepovede. V jejich světě nešlo vytáhnout nic šarmantnějšího. 
A to vyvolává další nával frustrace. Dlouhodobá frustrace způsobuje podle lékařů agresi, úzkosti, nespavost, bolesti břicha, nebo ekzém. A přidává tak další důvody, proč zůstat v bezpečném prostředí online fór.

Právo na sex
Ženy nejsou pro incely partnerem, ale komoditou: A woman in a relationship belongs to the man, and the intimate parts of her body belong to him, vysvětluje Andrew Tate v podcastu
In one TikTok that circulated untold millions of times, he describes what he would do as a pimp if a woman accused him of cheating: “Slap slap grab choke shut up bitch sex,” he said. 
Je to nenávist k ženám a současně touha potom mít s nimi, co nejvíce sexu, která drivuje incelovskou filosofii, vysvětluje spisovatelka Rebecca Solnit. 
Sex is a commodity, accumulation of this commodity enhances a man’s status, and every man has a right to accumulation, but women are in some mysterious way obstacles to this, and they are therefore the enemy as well as the commodity. Incels are furious at their own low status, but don’t question the system that allocates status and commodifies us all. 
Pokud jsou ženy (a sex) komoditou, musíme mluvit o redistribuci, navrhuje profesor ekonomie George Mason: 
If we are concerned about the just distribution of property and money, why do we assume that the desire for some sort of sexual redistribution is inherently ridiculous?, 
a navazuje tak na socialistu (a incela) Charlese Fouriera (1772-1837), který navrhoval státem garantované sexuální minimum - verzi guaranteed basic income, která by všem zajistila příděl sexu (6). 
George Mason se komentářem, který nechal pod videem Elliota Rodgera, naoko vyprovodil z akademické obce, ale to neznamená, že mnoho dalších - včetně Petersona - nedoufá v technologicko-politickou revoluci, která by frustraci vyřešila: Violent attacks are what happens when men do not have partners, Mr. Peterson says, and society needs to work to make sure those men are married. (12)

Sloupkař NY Times Ross Douthat tvrdí, že existuje právo na sex a řešení je ve změně zákona a technologickém pokroku:

At a certain point, without anyone formally debating the idea of a right to sex, right-thinking people will simply come to agree that some such right exists, and that it makes sense to look to some combination of changed laws, new technologies and evolved mores to fulfill it.

Whether sex workers and sex robots can actually deliver real fulfillment is another matter. But that they will eventually be asked to do it, in service to a redistributive goal that for now still seems creepy or misogynist or radical, feels pretty much inevitable

Chtěla bych napsat, že jestli něco nechci, tak aby mojí (un)fuckability začalo řešit Silicon Valley / Wall Street. A pak mi došlo, že už to řeší (13). 

  • S (generative) AI přichází vysněná revoluce Andrewa Tatea i sloupkaře z NY Times. Vytvořit si porno s obličejem vybrané (i reálné) dívky, kde ji protáhnete bahnem a spermatem, je otázka pár kliků. 96 % deepfakes jsou porno a ženy, které jsou v něm vyobrazené k němu nedaly souhlas. Ani se s tím nemusíte klikat sami, koupit se dá už za $65. 

  • Jak píšu výše: 64 % uživatelů TikToku používá filtry, které vás změní k nepoznání a 90 % dívek si upravuje selfies, než je zveřejní. FaceTune na úpravu obličeje / těla si stáhlo více než 60 milonů lidí. Včetně Kardashians nebo Nicki Minaj.  

  • AI Girlfriend vám vytvoří simulaci přítelkyně a stejně tak si můžete objednat sms subscription Boyfriend Experience, která vám každé ráno popřeje hezký den. Mezi gamers jsou populární i dating sims: videohry, které simulují vztahy. Nejen se ženami: v Hatoful Boyfriend flirtujete s holuby, jiný vám pomůže vyplnit daňové přiznání. To už je jen kousek od vize robotických přítelkyň, kterou nabízí seriál Futurama.

  • Raspberry Dream Labs už dnes vytvořilo oblek, ve kterém se můžete stát hlavním hrdinou oblíbeného pornofilmu. Díky sensorům ucítíte vše, co se děje, doslova na vlastní kůži. Teledildonics nabízí sex na dálku. Díky Kissenger se můžete na dálku líbat. 

  • VR / Metaverse znamená, že si můžete ozkoušet, co by vás bavilo nanečisto. 

  • Aplikace Feeld nabízí virtuální sex dungeons - něco jako ZOOM call, ale s nahatými lidmi.  

  • Ozempic nebo Wegovy jsou léky pro diabetiky. Ale doopravdy s nimi hubnul celý Hollywood i Elon Musk. A díky VC money backed pharma ecommerce jsou teď k dostání snadno přes internet. Stejně jako mnoho dalších vylepšováků. Můj oblíbený Twitter účet mapuje třeba všechny možné plastiky, včetně ostření brady.  


Intimita je priceless
Stejně jako mnoho technologických startupů neřeší reálný problém, i tady jsou simulace jen dočasnou náhražkou. A přiznává to i Ross Douthat: Whether sex workers and sex robots can actually deliver real fulfillment is another matter. 
Měla možnost mluvit s desítkami dívek, které pracují v bordelech. Mnoho mužů tam, podle nich, nechodí za kinky praktikami, ale za možností položit někomu hlavu do klína, nechat se škrábat na zádech a vyprávět o tom, co je trápí. Nekupují si (jen) orální sex, ale intimitu. 
Dr. Justin Lehmiller napsal knihu o sexuálních fantaziích a zjistil, že většina mužů do svých fantazií zařadila emocionální element - they imagined themselves feeling desired, sexually competent and irresistible. A mladí lidé ve svých fantaziích častěji snili o romantice s jedním partnerem. 
A není to jenom emoce. Chybí i reálný dotyk. 
Touch is a vital human need—there’s nothing that really replicates it. Skin-on-skin contact releases oxytocin and has physiological effects that make us feel bonded to other people, comforted and soothed. Will being stroked by a robot release oxytocin? We don’t know. But assuming that robotic touch doesn’t cause the same changes throughout the body and brain, then that need for touch doesn’t go away, vysvětluje WSJ.
AI Girlfriend vám pošle zprávu a Raspberry Dream Labs vás pomačkají na správných místech, ale nikdy nevyřeší samotu, která byla na začátku cesty mezi incely. No matter how real it feels and how much you enjoy it, that person on the screen is never going to replace proper human contact, vysvětluje psycholog Daniel Sher

Swipe patří do koše. Jen nemáme nic jiného
Swipe je devět let staré gesto a je nejvyšší čas ho změnit. Stejně jako to, jak se seznamujeme. Jinak nás čeká další akcelerace epidemie samoty a s ní i růst lidí, co jsou alone, lonely and sexless. Swipe randění zrychlil, ale stejně jako se snažíme zbavit závislosti na fast fashion, je nejvyšší čas redefinovat algoritmy, které vsadily na kvantitu místo kvality. 
Aplikace jako Feels zkouší změnit gesto, jiné jako Hinge vás nutí vyplnit (a pročíst) profil. Bumble zase mrká na ženy, aby udělaly první krok (a tím jich více přilákat do aplikace). Raya, kterou můžete používat (a platit) jen pokud vás komise vyhodnotí jako dostatečně krásné a úspěšné. 
Další nadějí jsou niche apps. Aplikace určené pro vaší bublinu, kde máte od začátku větší šanci najít někoho s kým si budete rozumět a přeskočit tak otázky na oblíbenou barvu. Bez ohledu na to, co říkají výzkumy, jak si najít partnera, pořád je tam vzhled, povolání, nebo věk na prvním místě. 

  • Sekr a FairyTrail jsou randící aplikace pro digitální nomády.

  • Feeld je aplikace pro lidi, co hledají specifické kinks.

  • Happn vás matchuje s lidmi, se kterými se neustále potkáváte.

  • Christian Mingle nebo JSwipe se zaměřují na věřící. 

  • Farmer's Only je pro ty, co hodně koukají na televizní reality show. 

Ale doopravdy se zase v App Store poohlížíme po Black Mirror algoritmu, co o nás ví tolik, že nás dokáže matchnout s jistotou indické auntie. Protože, kdo chce čekat i několik týdnů / měsíců?

A tím se vracím k první větě tohodle textu: Rozhodnutí o tom, kdo je fuckable dělá někdo jiný (než my sami). Tech bros v Silicon Valley, kteří drží klíče od data-driven algoritmů dating apps. A teď na to dojíždí(me). Tak zase platí: Be careful what you wish for.

PS:
Správce největšího incelovského fóra, kterému se přezdívá Kobe Bryant incelů, tento týden komunitu opustil s tím, že si našel dívku. A setkal se s vlnou nenávisti za to, že v 33 letech přišel o panictví a zradil své bratry. Na což lakonicky odpovídá: "No one wants to be an incel lol. We're not Jedi." 

---

Ilustrační grafy a screenshoty:

Co číst dále: 

  • Incel slovík

  • Můj text o tom, proč muži posílají dick picks.

  • Aplikace, která změří vaší přitažlivost a doporučí fotky s větší likability.

  • Analytika nad vaším Tinderem. 

  • The Cut o tom, proč incelové jsou často radikálně vpravo. 

  • The New Yorker a starší, ale skvělá esej o incelech. 

  • BBC mapuje útoky a motivace za nimi. 

  • Esej a knihu Amia Srinivasan o tom, zda máme mít právo na sex, jsem přečetla jedním dechem. 

  • Ženy jsou evil creatures, jejichž životní náplní je muže (čti: hodné kluky) trápit věcmi jako jsou legíny. Incel fórum jim říká mučící nástroje a vysvětluje, že jsou to právě legíny, které donutily masového vraha vystřílet návštěvnice jógového studia Tallahassee. Právě tuto střelbu popisuje detailní report americké tajné služby, který varuje před incely. 

  • Můj text o samotě ukazuje šířku problému. 

  • Filosof Alain de Botton vysvětluje, že ten fakt, že jsme single znamená, že si vybereme tak jako tak špatně: We make mistakes, too, because we are so lonely. No one can be in an optimal frame of mind to choose a partner when remaining single feels unbearable. We have to be wholly at peace with the prospect of many years of solitude in order to be appropriately picky; otherwise, we risk loving no longer being single rather more than we love the partner who spared us that fate.

  • Rozhovor s otcem Elliota Rodgera upozorňuje, jak nevinně vše navenek může vypadat.

  • Zamyšlení Guardian o Petersonovi. Na to samé téma NY Times

  • Minulý rok jsem strávila fascinovaná dvěma podcastovými sériemi. Hot Money je projektem Financial Times a Pushkin a mapuje pornoprůmysl. Land of Giants od The Verge mapuje růst dating apps. A obě série vypráví podobný příběh. O tom, jak klíče od fuckability drží jen pár lidí.  

  • Dokument o incelech The Secret World of Incels není jediný, který se tématu věnuje. 

  • Fórum na Hacker News o dating apps.

  • Tenhle White bro with a podcast mluví o tipech looksmaxxing, včetně hair style optimization

  • Futurama má díl o tom, jak to dopadne, když budeme chodit s roboty. All civilization was just an effort to impress the opposite sex. 

  • Tomáš, jeden z lidí, se kterými jsem kvůli tomuhle článku mluvila, mě nasměroval do komunity lidí, co nedobrovolně žijí v sexless vztazích. 

  • Statista a insight do dating apps. Stejně tak Pew Research (a tady).

  • Incel wiki má seznam studií, co ukazují, že mužům je lépe ve vztahu. 

  • Mint a starší zamyšlení nad možnostmi sextech.

  • NBC o deepfake porn. A já píšu tady o revenge porn.

  • Jezebel a jejich Guide to Nice Guys. Na stejné téma píše i česky Druhá směna.

  • Chris Williamson má sérii YouTube videí, kteří se tématu věnují. Některé se dají sledovat jen se zdvihnutým obočím, ale je do zajímavý deep dive do debat o moderní maskulinitě. 



Poznámky pod čarou

(1) Do extrému to vzala superpopulární aplikace Raya, kterou můžete používat a platit jen pokud vás komise vyhodnotí jako dostatečně krásné a úspěšné. Byla jsem na ní a můj první match byl ex Pamely Anderson. Ale dneska mnoho lidí Raya používá jako exkluzivní Linkedin více než dating app. 
(2) By “fuckability” Srinivasan is not referring to the sexual availability of these bodies but rather to their ability to “confer status to those who have sex with them”. In her theory, there is no “fuckability” in its general sense, as in a pre-political, pre-social desirability; it is constructed by our sexual politics. 
(3) Do mainstreamu dostal klišé incela komediální skeč. On August 12th, 2005, the American television network G4TV released a satirical commercial for the online role-playing game World of Warcraft in which a woman introduces the game to her boyfriend in order to prevent him from pressuring her to have sex.
(4) Když se mi ve dvaadvaceti dostala tahle knížka do ruky, přečetla jsem jí za noc a pak strávila několik měsíců jako wingman kluků, kteří se považovali za PUAs. A přestože ONS KPI bylo frustrující, techniky už o hodně méně. Nabízely chytřejší otvíráky než Můžu ti koupit drink, máš hezký oči. A jak říkával tehdy barman Petr: Proto o dost líp fungují na chytrý holky. 
(5) Pills je více barev: Incel slovík.
(6) Jsem absolutně fascinovaná tím, jak někdo ve Sněmovně určuje kolik je dost. Mimochodem incelovští autoři Manifesta navrhují jako řešení nedostatku sexu, ženu v den jejich osmnáctin dražit. Young men believe is that it’s entirely women’s fault that they’re single, lonely and miserable. And so, to get what they claim they’re ‘rightfully owed’ — unlimited access to women’s bodies — women must once again become entirely subjugated by men. One of the most commonly proposed solutions is that women should be ‘transformed’ into a public service for men. Into sort of ‘state-mandated’ girlfriends or wives. 
(7) Která ještě navíc pro většinu žen, co znám, nefunguje. Už samotná kategorizace kinks je extrémně analytický, neempatický přístup. 
(8) Mimochodem, ChatGPT mi Petersona vybírá vedle dvou vrahů mezi čtyři nejznámější incelské influencery. 
(9) Skvělou ukázkou (non)diverzity fanoušků AT jsou testimonialy jeho kurzů. 
(10) Že rande z Tinderu skončí svatbou je 4x méně pravděpodobné než třeba u seznámení přes přátele a páry, které se tam seznámí se rozvedou 6x pravděpodobněji. 
(11)  Šokující na celém hnutí je, jak beznadějné je. Existují weby, které incely podporují ke spáchání sebevraždy a vtloukají jim do hlavy, že jiná možnost není. I proto myšlenka vystřílet k tomu ještě půlku školy, není najednou tak vzdálená. 
(12) Laurie C., čtenářka NY Times, píše ve skvělém komentářiLast time I checked, it took (at least) two to tango. And since the incels hate sex workers and the sex robots do not satisfy their need for domination, what is left? What's left are the attractive women they want to score with. Nothing else will do. 
(13) Mimochodem: Jediná věc, která mě uklidňuje, je že ChatGPT mi na otázku, jestli by mělo existovat právo na sex, odpovídá jasným Ne. (Ale také mi doporučilo k tomuhle článku pět zdrojů a ani jeden neexistoval, takže to beru s rezervou.)



Text vyšel jako součást newsletteru. Archiv všech newsletterů je tady.