Deset věcí, co si koupit na Black Friday

Když pracuješ v retailu, naučíš se rychle, že věci nejsou věci, ale sny. Nekupuješ si šaty, protože potřebuješ kus bavlněné látky na zakrytí prsou, ale protože sníš o tom stát se femme fatale. Na jeden večer, nebo navždycky. Proto je Black Friday tak blízko té nejemocionálnější části roku. Proto si připlácíš za značky. Proto jsou beznákupní challenges niche. Proto jsou největší obraty v Číně na Singles Day. Proto jsi tam zase (virtuálně) nechala půl výplaty. Třeba za tenhle seznam. Buy now, thank me later. 

Prsten s diamantem. Blíží se Vánoce s nimi zvídavé dotazy babičky na pravnoučata. Růžové zlato a tři karáty (30 % off s kódem HAPPYFAMILY) a úsměv Mony Lisy Ti pomohou přežít nátlak rodinného Gestapa. Jen doručovací adresu nasměřuj do práce, aby Tě náhodou nikdy nepodezříval z nezávislosti. PS: Kdyby bylo nejhůř, diamantem můžeš rozřezat sklo v koupelně a z rodinné oslavy utéct.  

Céline Belt Bag. Nic neříká dospělost víc než kabelka za 60 tisíc, kterou nepotřebuješ. Tvoje teorie, že jí odkážeš dceři (kterou nemáš), nefunguje. Kdy se ti naposledy líbilo něco, co má v šatníku tvoje máma? Tak si jí kup ve stříbrné barvě a nos jí na třídní srazy, horské túry a do roztrhání. Phoebe Philo jí zamýšlela jako každodenní kousek, tak vezmi její slova doslovně. Protože i tak bude její cost per wear za hranicí snesitelnosti.

Velký stůl. Pro dvanáct lidí aspoň. Velké rodinné večeře, brunche s kamarády, opulentní snídaně s milionem mističek a talířků, sex na stole. Nic z toho nepřijde. Ale ta možnost, že máš stůl, kde by se to odehrát mohlo, za ty čtyři výplaty stojí. Navíc ušetříš na ostatním nábytku, protože nic jiného se do malého letenského bytu stejně nevejde. 

Maneki Neko NAUT. Japonská kočička s věčně kývající packou je věčnou připomínkou toho, že nemůžeš mít všechno. Levou packou kývá pro štěstí v rodině a pravou pro hodně peněz v podnikání. Nikdy nemává oběma a ty si musíš vybrat, která packa to bude, říká Tvůj spirituální guru. Hmm, kýveš hlavou, zatímco u pokladny platíš za obě varianty. Tip: Vezmi si tu na baterky, ne na solární pohod: zvládne kývat i přes zimu a v noci. 

Korektor. Ty víš už dávno, že se tak nenarodila, a rozhodně to není Maybelline. Ale aspoň Glossier nebo La Prairie. Inbox zero a #nofilter jsou rovnicí, kde X, ke kterýmu se snažíš tak složitě dopočítat, je béžová hmota na kruhy pod očima.

Masterclass. Jednou budeš dělat kreativní profesi. Až si vyděláš na hypotéku, odrostou děti a tak vůbec. Do té doby si můžeš pouštět videa s Annou Wintour a Natalie Portman a snít o tom, jaké by to bylo mít vlastní podcast, keramickou dílnu a útulek pro morčata. 

Předplatné Monocle, New Yorker a Financial Times. Checklist mých ambic aktuálních i budoucích. Papírový důkaz toho, že jsem chytrá, sečtělá a chci chápat burzovní kurzy. Že rozumím rozdílům mezi kašmírem, ústřicemi a umělci na Bienále v Benátkách. Už vím, kde nakoupit v Kjótu, jak vyjednávat v Ženevě a co si obléct na setkání básníků v Tribece. Naděje, že kdyby se u mých popelečních dveří jednou zjevil princ, věděla bych jakou vidličku vzít do ruky. Pro holku z panelákového sídliště, je to sen na 300 stranách. 

Kašmírový svetr Everlane. Je recyklovaný, ale z kašmíru. Část výtěžku jde na charitu, ale vyrobila ho firma se Silicon Valley investory. Všechny moje světonázory se sešly v jednom jediném svetru. Až se někdy zeptají na to, koho volíš, jen ukážeš #ootd.

Letenky kamkoliv. Vyřeší rozchod, kariérní krizi i ďolíčky na stehnech. Pokud nebudou obsahovat letiště v Lutonu, RyanAir transfer přes půl země a turbulence, beru cokoliv.  

Tablety Magnesia. Tabletky na regeneraci svalů znamenají, že si umíš sáhnout na prsty u nohou a doběhnout tramvaj bez astmatického záchvatu. Taky, že sis nic za posledních pár měsíců nezlomil, nenatrhl a nemáš intimní vztah se svým doktorem. Takže je všechno vlastně úplně v pořádku. 

Andrej mi nedávno vyprávěl, že si napsal na všechno, co chce script. Upozorní ho, když se to pero, auto nebo počítač dostane do slevy. “Ale někdy to trvá třeba rok.” A v tom je celý trik. Během roku často zjistíš, že se ti sen změnil. Možná už nic materiálního nechceš. Jen zdraví, smysl a lásku. Ale do té doby vyřeší Céline kabelka ve slevě všechny problémy světa. 



8,890 Likes, 106 Comments - Jesse Marble (@jessechamberlinmarble) on Instagram: "More ✨✨✨ from @kathryn_bentley_jewelry shoot."