Tři tipy, jak být efektivnější i na home office

Když nevím, co dělat, ptám se. Každého, koho potkám. A v poslední době, jsem měla jen jediné téma. Jak hořet, ale nevyhořet. Od té doby, co pracujeme doma je totiž těžší oddělit pracovní den od soukromí. Splnit si to-do list a současně neodkládat notebook o půlnoci. Tak jsem se zeptala tří žen, které to zvládají levou zadní, na radu. 

“Mám jasný plán,” říká Dita. 

Dita Přikrylová, která založila organizaci Czechitas říká, že každý den začíná seznamem pěti věcí, co ten den určitě udělá. Ne více. Jsou to položky, které jsou na to-do listu urgentní a důležité. “I když mě přes den něco vyruší, je snadnější se potom vrátit k tomu, co má prioritu,” vysvětluje, jak zvládá řídit desítky lidí po celé ČR. 

Můj tip: Plánujte maximálně 50 % pracovního dne. Nechte si prostor pro nenadálé situace. Protože určitě přijdou. 

“Mám bloky vyhrazené na hlubokou práci,” říká Aneta. 

Aneta Martínek vede v GrowJob marketing a pro #HolkyzMarketingu má pod sebou veškeré akce. Ročně tak zařídí eventy pro několik desítek tisíc lidí. Jak to zvládá? “Denně si vymezím úseky na různý tip práce a dám si je do kalendáře.” Má tak blok pro emaily, telefonování, ale i hlubokou práci, kdy vypne veškeré notifikace. Doporučuje techniku Pomodoro: 25 minut je na soustředěnou hlubokou práci, potom 5 minut pauza. Po třech blocích následuje delší 15-30 minutová pauza. 

Můj tip: Kniha Hluboká práce od Cal Newport popisuje, jak se naučit soustředit. 

Celý text, včetně třetího tipu, vyšel v Marie Claire

 

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.