Koho teď podpořit?

Mindfulness není jenom pojem z meditace, ale vědomá pozornost. Teď je ideální doba přemýšlet nad tím, co rozpoutají motýlí křídla jednoho nákupu, telefonu nebo zrušené platby. Všímat si lidí kolem sebe, věnovat jim pozornost a ptát se Jak se máš? častěji než kdy před tím.

Pizzerii, co máš za barákem. Večerku přes ulici. Malé kino, kam chodíte v pátek na gin tonic. Květinářství, kde ti schovávají ty bílé tulipány, co máš ráda pod pultem. Farmářské trhy. Co chceš, aby v tvém okolí v září ještě stálo, svítilo a běželo. 

Holku, co teď prodává na Vinted svůj šatník, protože jít teď na brigádu prostě nejde. Rodinu, co na SBazaru zbavuje židlí z IKEA. Antikvariát s pokusem o e-shop. Jasně, že je snadné si teď všechno objednat z Amazonu, ale karmické body se ti znásobí na nekonečno, pokud zvolíš jiný kanál.  

Lidi, ne značky. Filipa s Lukášem, kteří šijí (nejen) batohy na cesty. Danielu, Hanku nebo Zdeňku, kterým se Fashion Week odložil na daleko. Martinu, která čechrá Kurátor už několik let, stejně jako Eva Nilu a Martin s Jirkou Basmatee. Zeptej se, co jim teď pomůže nejvíc. Když si koupíš dárkový poukaz? Když necháš vyzvednutí až na červen? Když jim přispěješ na poštovné? 

Ty, co máš nejblíž. Paní na úklid teď přemýšlí z čeho zaplatí nájem, stejně jako kluk, co Ti normálně hlídá děti. Promysli, kdo Ti pomáhá celý rok a zeptej se, jak se teď mají a jestli něco nepotřebují. Kup si poukázku a vzkaž jim, že s nimi ve svém životě počítáš.

Sebe. Ne gua sha self care, ale pošli si na spořící účet aspoň pětinu svého obvyklého rozpočtu a pokud nemáš finanční polštář na několik měsíců, tak ještě víc. Projeď si pravidelné platby a řekni si, jestli potřebuješ opravdu beauty box, Netflix a dalších patnáct dalších. Teď není doba utrácet za svíčky a masky na obličej.

PS: Ztratila jsi práci a rozhodně teď nemáš na utrácení? Nejsi sama. Daly jsme v #HolkyzMarketingu dohromady formulář, který sdílíme HR manažerům firem, kterým se teď naopak daří.

 

15.8k Likes, 580 Comments - Loveshackfancy 🎀 (@loveshackfancy) on Instagram: "When grocery shopping is the new going out 💖 "Don't wait to wear your perfect dress for the perfect..."