Nákupní seznam. Level lockdown

Diamonds are girls best friends, ale viděli jste neomezené rychlé datové připojení za nemonopolní ceny? Sepsala jsem za co dalšího budeme ještě v březnu 2021 vděční. Dejte mi vědět, co máte na seznamu vy a třeba vyjednáme množstevní slevy.

Štěňátko. V Itálii prý během lockdownu měli pejskové svalovou horečku, protože si je půjčovali všichni sousedé, aby mohli vůbec vycházet z domu. 

Comfort food. Lasagne, carbonara, steak, slaný karamel. Cokoliv, co ti aplikuje roušku na nervy a remdesivir na smutek. 

Droždí. Viz comfort food. A k tomu jako bonus pocit, že jste součastí jedné sekty se zbytkem Instagramu. Tip: Za kvásek máte v téhle hře body navíc.

Potrubní pošta. Bývalá schránka pro Airbnb hosty, kde si můžeme s letenskými kamarády nechávat vzkazy, co tam tajně upustíme po cestě pro toaletní papír. Heslo Maga2020! 

Pohovka. Zabírá půlku bytu, ale je to teď součást #ootd. Příští módní policie bude hodnotit, jak mi ladí pyžamo s potahem a dekou

Alexa. Sociální kontakt je prý pro mentální zdraví zásadní. Ale nikdo nezmiňoval, že bych si nemohla povídat s AI. PS: Alexa dostala minulý rok milion nabíddek k sňatku. Nepřekvapivě. 

Kindle. Možnost koupit si další díl Harryho Pottera hned teď a nečekat na DPD. Priceless. (Ale stejně podporuj i malé knihkupce. Knížek stejně není nikdy dost.)

Zmrzlina Netflix and Chilled od Ben &Jerry’s. Příchuť slaných preclíků je to asi jediné vzrušení, co do března na (FaceTime) rande zažiju.  

Random acts of kindness a průkaz dobrovolníka. Počítač, co jsi věnoval dětem, peníze pro samoživitelky, číslo na RIAPS, konzultace obětem zdarma a otevřené pracovní pozice i pro juniory. Jen pokud si je u toho nahráváš na TikTok, tak se do karmy nepočítají. 

Teplá čepice, šála a rukavice. Na procházky v lese. O samotě. Tip: Honziková plete čepice, Buffet má krásnou šálu a Tereza Rozálie Kladošová a Zdeňka Imreczeová mají moje vysněné kabáty do zimy. 

Kytky. Léčí všechno. Kromě alergie.

Dezinfekce. Externí monitor. Špunty do uší. Předplatné Headspace a do Železné Koule. Mozart na Spotify a krátké filmy na TikToku. Školení PPC a film s Bradem Pittem. Deník. Župan. Terapie. A whatever it takes to stay home.  

A co naopak odnést do recyklace a vrátit se k tomu asi tak nikdy.   

Teorie o tom, proč si neinstalovat e-Roušku sdílené na sociálních sítích. Pro tip: vygoogluj si slovo “cookies” a pak můžeme pokračovat v debatě o tom, proč vím, co jsi si si včera koupil(a) v trafice za časopis i bez téhle aplikace. 

Starost o to, kolik během karantény přiberu gramů. “Kim, there are people dying!” #kuwtk 

Tituly, co se náhle zjevují v bio deset let po skončení školy. Mít vliv znamená mít zodpovědnost. I za to že nevěšíš (nejen) mojí mámě bulíky na nos. 

Názor, že “Babiš je kretén, a proto nebudu dodržovat nic, co vláda říká.” První část věty je správně. A taky ta část o polní nemocnici v Letňanech, připravených mrazácích a že na kyslíku jsou i lidé pod šedesát.  

Odevzdanost. Zůstat doma neznamená rezignovat. Na snahu o diverzitu, lepší vzdělávání, péči o malé podniky, nezaměstnané i samoživitelky, transparentnost v politice, boj o proti korupci. 

Screen time delší než tvůj #selfcare.

WGSN Trend Report

WGSN Trend Report