Průvodce cool holky po vztazích

Celý dospívání čteš TopDívky, Bravo Girl a Cosmopolitan a naučíš se tak spoustu věcí. Kde je předkožka i že boty velikost 40 v Zaře jsou rychle vyprodaný. Ale nejvíc si opakuješ ty poučky o vztazích. Tak moc, že se Ti vryjí do kůže jako neviditelný tetování.

 

A tak jednou, pořád i na potkání…

Tvrdíš, že všechno je jenom tady a teď. A už u téhle lži umíš nemrknout.

Chill, říkáš na všechno, co zavání závazkem. Tvrdíš na potkání, že nehledáš nic vážnýho. A roluješ očima i nad svatební kolekcí Viktor & Rolf.

Nezkoušíš si jeho přijmení a koláž vašich obličejů ve Photoshopu. So uncool, so unfeminist, so not independent.

Kýváš na nabídku stát se sex blogerkou. Swingers party v kostýmech Shreka, o tom jsem vždycky snila. 

Už víš, co to znamená být s někým exclusive a rozhodně to nikdy nenavrhneš jako první.  

Striktně odděluješ v čem chodíš na rande a v čem jsi doma sama. Včetně prádla. Všechny věci na rande -  jehly, korzety, neslíbatelný rtěnky - po pár hodinách bolí tak moc, že brzy mizíš domů (nebo se opiješ tak, že na bolest zapomeneš). Ale připadáš si jako femme fatale, tak se to utrpení nepočítá.

Voláš po třech dnech. Teda píšeš. Smajlíka, možná tři. Ale nikdy ne první. A když se opiješ posíláš náhodně fotku se zaječíma ouškama. 

Ze skvělýho rande mizíš stejně rychle jako z těch mizerných. Strávit spolu celý den? So uncool, so unfeminist, so not independent.

Ignoruješ děti, psy, sBazar a rodinnou anamnézu. Tohle se Tě přeci vůbec netýká.  

Odcházíš ráno bez snídaně a bez pusy. Vlastně už v noci si voláš taxík. Potřebuji svůj prostor, vyprávíš svým konzervativním kamarádům. A tak spíš s plyšákem.

Pak se probudíš a pláčeš. Že je to jiný, než jsi vždycky chtěla. Že být cool holka je cool jen do tý doby, než za sebou zavřeš dveře. But what if the price of freedom is loneliness? Would you pay it? Tak se objednáš na odstranění těhle tetování na mozku a na srdci. Bolí to víc než ty opravdový a stejně Ti zůstanou jizvy. 

 

Jednou alkoholik, vždycky alkoholik, četla jsem. Prý se jen počítá, kolik dnů jsi v abstinenci, ale už nikdy nebudeš úplně v pořádku. Občas se v Albertu zastavíš před Fernetem. Občas si tajně přivoníš k rumovým pralinkám. Občas si zkusíš namluvit, že jednou se to nepočítá. 

Ale o to víc si pak foukáš mokvající rány z momentů, kdy jsi zase zkusila být holka, který na ničem a nikom nezáleží. Bičuješ se za naivitu, se kterou si vymazala předchozích tisíc třicet pět dnů, kdy jsi byla čistá. A začínáš počítat abstinenci od znova.

Stejně jako jít volit se stalo v mojí bublině známkou toho, že víš, co zrovna letí, přála bych si, abychom se naučili, že být bez emocí Ti nesluší. Aby zmizely teorie o tom, že být cool znamená popřít sama sebe. Image je na nic, následuj instinkt, se stalo sloganem devadesátek, ale zapomněli jsme si po cestě definovat, kam nás to instinktivně táhne. Tak zbyla jen image cool holky. Do tý doby, než přijdeme na to, že napsat jako první a vysnít si tři děti už na třetím rande, je stejně fresh jako nová kolekce Off-White.

 

784 Likes, 6 Comments - @therawbook on Instagram: "A Bigger Splash (2015)"