Tři změny, co si chci po karanténě nechat na vždycky

“Fucking mint.” Výraz, který používají puberťáci na TikToku, když něco nejde podle plánu. A nálada, která se teď šíří světem. Je to jako by černý mrak bezvýchodné deprese vnikl do pračky našeho růžového světa a všechno obarvil o tři odstíny temněji. Tak jsem pro ty vybrala ty příběhy, které mi poslední týdny zlepšovaly pohled na svět. 

Moje máma (65) celé roky odmítala cokoliv udělat online a za poslední týden objevila na internetu květinářství Loukykvět, bio maso od The Real Meat Society a stáhla si ZOOM, aby mohla cvičit se svojí oblíbenou fyzioterapeutkou a dojatě mi volá s každým objevem. A stejně tak se změnila i spousta zaměstnavatelů, kteří celé roky odmítali práci z domova nebo videokonference. Jsou věci, které doufám, že jen tak nezmizí. 

Tip: Knihu Práce na dálku od Jasona Frieda vydal v češtině Jan Melvil Publishing. Poradí, jaké nástroje si vybrat i se z toho celého nezbláznit. 

   

„Nikdy v dějinách San Franciska nebyli jeho obyvatelé tak laskaví a uctiví jako za oněch hrůzných dní,” píše Jiří Sobota v Respektu o tom, jak těžké časy jako by vytvářely lepidlo, které spojuje komunity kolem nás. A přesně takové byly poslední dny. Iniciativy jako Česko Digital, pomuzeme.si, dámeroušky.cz kolem sebe semkly tisíce lidí s cílem si pomoci a všude kolem se šířily spontánní nabídky podané ruky. Myslím, že o tomhle pocitu sounáležitosti budeme jednou vyprávět vnoučatům.

Tip: My jsme v manGoweb skoro přes noc naprogramovali aplikaci, která umožňuje komukoliv začít ihned prodávat online bez nutnosti mít e-shop. Více na callto.shop


Celý text i se třetí změnou najdete v tištěné Marie Claire z května 2020.

904 Likes, 4 Comments - @coverjunkie on Instagram: ""Whats wrong with earth" Newest @voguetaiwan ♠️ . . Via @heyhgc #coverlove #covertastic..."